Okategoriserade

Onsdag

Ängarna i Vendelsö

Godmorgon dagen! Tack för jag åter får vakna i ljuset och i friheten. Så börjar jag min morgonstund i tysthet och i goda tankar. Idag är det lite härlig blåst från väst och det rycker i de bulliga ljusgrå molnen och termometern visar 23 grader, perfekt! Intar frukost. I samma stund som alla lämnar hemmet så tar jag en liten längre promenad i Tyresta skogen. Hunden och jag navigerar i riktning mot Årsjön men vi viker av ett bra stycke innan ut mot ridvägarna som förbinder Lyckeby med Gudö och vice verca. Där hittar jag denna vackra vy och tusen till. Prästkragar, borstnejlika, fingerborgsblomma, blåeld i böljande gräs och en massa hagar med hästar i. Lantligt så nära Stockholm tänker jag och bara står och njuter medans min oroliga hund bara fladdrar hit och dit. Vart ska vi gå? Vart ska vi gå? Alltid något som stör!

En hästtjej rider förbi mig och hälsar – Hej hej! Jag vänder hemåt och funderar, ibland är jag mer i tankarna så att jag inte minns vart jag gått. Vilket jag inte tycker är särskilt behagligt utan min önskan är att vara mer i nuet, medveten närvaro. Väl hemma så börjar min planering inför retreat och roadtrip. Jag vet av erfarenhet att jag måste skriva listor på allt som ska göras innan och vad som ska packas. Allt för att inte bli stressad.

Digitalis purpurea

Idag tar jag cykeln upp till centrumet. Som liten kallade vi alltid alla centrum för just centrumet. Spelade ingen roll om det var Hagsätra eller Högdalen. Allt var centrumet. Hela platsen börjar likna ett spökcentrum. Skoaffären hade stängt där jag köpe innesulor till dojjor för någon månad sedan. MQ är helt stängt sedan i maj och det stora rundeln är avspärrade för det finns inga hyresgäster. Den stora centrumdöden är verkligen här och dödsstöten var corona.

Gör mina ärenden och cyklar hem på en blöt sadel. De där bulliga ljusgrå molnen blev plötsligt hotfullt mörkt grå. Men jag tackar och bekymrar mig inte om blöt bak.

Hemma hänger dock växterna i krukorna, varför ska jag trilskas med att ha fyllda krukor? Varje år samma sak! Jag kan inte bara låta bli där i maj. Men jag har blivit bättre än tidigare då var det crazy med växter, tog hem alla halvdöingar och planterade i sjuttontusen krukor. Men jag har sansat mig både här hemma och på Norrbys. Fåtal krukor funderar på att göra dem ännu mer fåtaliga nästa år.

Ännu en sväng till Södertälje en frys denna gång. Recycling. När jag kommer till Trollbäcken regnar det och jag känner mig glad att slippa byta om för att vattna. Går en lov i trädgården. Den rostfria baljan är på plats. Blir snyggt det där med vatten i. Åker förbi Hemköp och handlar kvällsmat och hämtar ut paket.

Nu är det kväll och den ena störtskuren efter den andra har seglat förbi mitt hus. Klänningen i paketet passade perfekt! Förväntansfull inför morgondagen.

Annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.