Okategoriserade

Tisdag

Kaskadpelargoner

Hörde regnet igen. Är lite mör när jag väl sent om sider slänger de lurviga över sängkanten. Känner av höger länd. Mina ländsidor har blivit min akilleshäl de senaste året. Efter flera år av konkande och dragande så har där blivit en försvagning eller så är det väl bara åldern. Ogräsrensningen vet var den tar minsann. Yogar och sträcker och vrider de där ländsidorna länge och väl.

Dricker roiboos och har en ciabatta att tugga på med fikonmarmelad, så här på en tisdag! Gott. Sedan är det där med papper igen. Påskrift digitalt ska det vara men ändå vill vår revisor även ha påskrivet på papper också för man vet ju aldrig vad som kan hända? Jag tänker att det är nog väldigt svårt att släppa det där med papper. Nej det är ju just det – Man vet aldrig vad som händer? Varje dag är ett stort ? Vad var det hon sa Barbro Hörberg ”det är farligt att leva, man kan rent av dö”.

Går en sväng i skogen med hunden. Kollar in de där små karten på blåbärsbuskarna. Jag har laddat hela vintern med glassbyttor med tanke på att i år ska jag plocka mycket blåbär och frysa in. Är allt glassätande förgäves?

Röda vinbär – ’Jonkheer van Tets’

Cyklar till Norrbys. Det är en frihet att cykla. Köpte mig en elcykel i våras efter år av trilskande – Nä ja ska inte ha el det är ingen sport! Va ä det för fel på att trampa, va! Men vilken befrielse det blev med cykeln och elen! Maken fick rätt till slut, det får han oftast. Han är så klok. Tar in varma och kalla vindar och hela sommaren på min väg till Trollbäcken. Sedan kan jag när som helst dra! – Nä nu får det vara bra för idag! Nu är jag trött! Då drar jag iväg på min fina vita elcykel utan att kämpa i uppförslut hjälper den mig framåt hemåt.

Den stora entrérabatten är full med ogräs baktill. Trångt är det och slitit. Men jag fixar det till lunch. Åker med till Södertälje hämtar kylskåp. Bredvid finns en loppis som pingstkyrkan driver, går runt och tittar på lite saker, köper en glass och dricka. Södertörn är vackert, böljande och fullt av sädesfält och små sjöar. Älskar att åka med maken och bara titta. Ska bli så kul med årets roadtrip, bara några veckor kvar….

Kom tillbaka ganska sent. Vattnar krukorna. Fixar gruset. Kylskåpet på plats. Cyklar hem. Tar in tröjorna från vindan. Tar en dusch och känner mig lite spänd i nacken. Det är nog tid för lite avslappning.

Tacksam för en vanlig tisdag.

/Annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.