Okategoriserade

Söndag

Entrégången Norrbys

Värme ännu en dag. Igår visade termometern ute på min balkong 36,4 grader C och då var klockan 18.30. Allt bara hänger och är fnasigt av torka. Alla fina fingerborgsblommor som i år är galet många har tappat huvudet och ser deppiga ut. Är lite le på att vattna, faktiskt. Naturdammen börjar sina. Jag klampar upp och ner för den lilla bergsknallen som omger dammen och fyller min gröna plastkanna. 10 liter hit och 10 liter dit. Jag vägrar ta färsk vatten till växterna så det blir till att ösa. Häromdagen sågs en vattensnok simma i det grumliga vattnet, så nu kan jag inte se några salamandrar. De var ganska många innan vattensnoken dök upp. Fontänen liksom svävar högt över vattenytan och det ser lite lustigt ut när näckrosorna skjuter upp som stora klasar i det grunda vattnet.

Går ut med en flåsande hund. Träffar på en granne och hennes hund i skogen Hundarna leker och Albin flåsar ännu mer och vägrar sedan gå vidare så vi vänder om. Plockar upp en ölburk som ligger bland blåbärsrisen. Runt burken finns ett hårband… Jag plockar upp en hel del i naturreservatet slutar aldrig förvånas över vad det slängs skräp.

Gör några solhälsningar ute på altanen men morgonsolen smälter nästan mattan!

Det är söndag och jag har min rutin med pappersarbete. Fakturor betalas och veckans kvitton ska fotas. Tills för något år sedan så fanns det här med bokföringen inte på min karta, det var andra som gjorde. Men det har gått över min förväntan när jag har bra hjälpmedel. Teknik och bokföring har väl aldrig varit min grej men se där har jag nog fått tänka om. Är väldigt samvetsgrann av min natur så det liksom sticker i mig om jag inte gör det jag ska göra på en söndag. Funderar redan nu hur jag ska göra om två veckor när jag ska iväg på yogaretreat, lägger upp planer i huvudet, strategier. Djuplodar alldeles kolossalt.

Hör stoj från sjön nedanför, det badas. Själv så vägrar jag bada där nere vid badplatsen för jag vet att vissa här runt inte har så bra avlopp eller kanske mer saknad av ett godkänt avlopp. Men vi väntar på kommun och då kan man få vänta. Kommunalt VA skulle varit här 2018… Sitter lugnt här på berget, i tvärdrag.

Cyklar till Norrbys. Äter lunch på Matboden i G:a Enskede. Gör ärenden åt svärmor. Handlar mat till Norrbys och återvänder efter stängning och vattnar och klipper ännu en idegranshäck.

Tackar för ännu en dag i paradiset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.