Okategoriserade

Grädden på moset

Mamma blandade alltid ner en klick gräddfil i filen, det blev gräddigare så. Smal som en pinne var jag och det behövdes nog lite grädde och det gav en längre mättnad. Lite senare var det mannagrynsgröt, socker och mjölk. Inte fullt så gräddigt men ack så mycket sötare, gröten la sig som en varm klump i magen som kändes hela vägen till skolan.


I nuläget så försöker vi hitta en bostad åt min svärmor. Bostadsmarknaden här i Stockholm bjuder på en ovanligt tråkig stress med galet många på visningarna och galopperande budgivningar. Men det finns dock för lite äldre personer en egen fil, en gräddfil kan man faktiskt kalla den. Om man är skriven i Stockholms kommun, vill säga men det är inte min svärmor. Det är länge sedan jag själv behövde bostadsförmedlingens hjälp, men den hjälpte mig faktiskt med en hyresrätt då när jag var ung. Efter flytten därifrån så har jag inte behövt komma i kontakt med bostadsmarknaden förrän nu. Just nu här innan jul så är marknaden helt galen! Att en stor villa inte ens kan matcha i pris för en 57 kvm lägenhet strax utanför tullarna, it’s crazy!! Och då ska vi inte snacka om budgivningen, det bjuds 25 tusen upp här och 50 tusen upp där som om det vore något annat än pengar. Allt är verkar bara vara siffror eller en desperation?! Hinner inte gå en minut efter en budgivning förrän nästa budgivare slänger dit 25 tusen till…

Så var är gräddfilen då? Jo den finns för äldre (85+) människor i Stockholm har väl tillkommit som grädde på moset. Micasa, som är en bostadsförmedlare för seniorboenden, ger företräde för dig som är 85 år på en hyresrätt i Stockholm. Namnet får mig dock att tänka på en fastighetsförmedlare på spanska solkusten. För det är så svårt att slåss därute på bostadsmarknaden när du blir äldre med allt vad det innebär. Om du inte sedan har någon som kan hjälpa dig vad gör du då? Det här har varit en ögonöppnare. Tanken har väl föresvävat mig här efter 50 men jag har liksom inte tagit tag i det. Men nu kommer jag banne mig ställa mig i kö för ett annat boende, så småningom, som en liten backup om det kommer att behövas. Men egentligen…

… så längtar jag så här års efter ett liv i värmen… men men, vad vore väl en bal på slottet?

Må gott!

/Annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.