Okategoriserade

Föränderlighet

Har länge försökt att förenkla mitt liv. Som många av er som besöker Norrbys lagt märke till så har jag dragit ner på försäljningen av saker och växter. Dels för att jag fått andra uppgifter i företaget när vi nu växer så det knakar, dels för att jag inte så gärna vill släppa ifrån mig inköp, inredning av kafé och trädgården till någon annan. En annan orsak är också min inställning till konsumtion den har verkligen ändrats de två sista åren i och med ett ökat miljömedvetande. Den tredje orsaken är att jag försöker leva yogiskt; att bara köpa det jag verkligen behöver. Hur mycket saker behöver man egentligen? Kläder är inget problem, har aldrig varit speciellt klädintresserad. De två senaste åren gjort mig av med saker, gett bort eller sorterat till miljöstation. Lagret på Norrbys har krympt rejält och det börjar bli glest i mina skåp hemmavid. Det kommer att levas mer här och nu.

Just nu så är det lågsäsong och befinner mig i en tid då det finns mycket tid för reflektion. Tid för att föra tankar och idéer vidare, kanske till realitet? Inför första advent hade jag faktiskt lite ångest. Är fortfarande inne på att vara alla till lags. Kransar eller inte kransar? Köper in amaryllisar och lite annat som ingen ändå vill ha. Men om jag lyssnar till mitt inre sanna jag så säger det mig: ”Been there, done that!”. Ja så är det, lusten finns inte längre, det krävs för mycket energi och resurser i en verksamhet som tagit en annan riktning. Allt blev bra ändå, inte en saffransbulle blev kvar, bara amaryllisarna. Tusan också! Hur många gånger ska jag behöva övertygas?

Ute i garaget finns det fyra stycken supersnygga träsoffor. Inne på lagret har jag underbara små lampor de är tänkta att hänga över borden i kaféet, köket byggs ut både på Norrbys och hemma, golvet skall isoleras i Green Room. Badrummet hemma skall uppdateras och hyllor skall upp…. det ändras hela tiden! Den där bokföringskursen ska också bli av. Det skall firas jul… Det svåra i det hela är nog att se att tiden måste bara sträckas ut. Ja julen kan jag ju inte ändra på och den har jag taggat ner sedan flera år tillbaka, inget julståhej här inte! Eftersom jag mer och mer gillar att chilla, så har jag inget val. Varandet börjar bli en starkare kraft än görandet, och det är en väldigt ovanlig sida som har dykt upp hos mig. Men jag gillar den. För vad spelar någonting för roll? Låt det bli klart när det blir klart. Om det nu blir klart? Och som sagt allt är föränderligt och inget är hugget i sten!

Allt gott!

/Annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.