Okategoriserade

Minns i november…

… eller när allt är naket och lite suddigt

November november… ja vet inte riktigt vad jag skall tycka om dig? Du är lite väl grå och har ett alldeles för tungt sinne. Ända från Alla Helgon så tjurar du. Det är såå trist men vissa år så ljusnar ditt ansikte faktiskt upp och det blir lite roligare. Som igår när gubben min och jag firade 30 år tillsammans, muren föll i Berlin och man mumsade gås i skåne den 10 november 1989. Själva befann vi oss på Engelen pub här i Stockholm. Lyssnade på band och fann varann.

Lite suddiga kanske vi ter oss men så är det när man är lite högre upp i åren det passar liksom bra… Kärlek <3

Som du vet kära november så innehåller du även en hel del födelsedagar, som gubbens min och min pappas och en drös med tidigare känningar och nu inga känningar, skorpioner. Jag har ibland tänkt på att göra slut med dig. Så hade det inte varit för att advent kikar fram där under din gråa tunga kappa, i slut sömmen kan man säga, så hade jag emigrerat vid det här laget.

Amaryllis ’Alfresco’

En annan liten räddande ängel har faktiskt varit och är amaryllisen. Har alltid älskat amaryllis, den vackra egentliga vårblommande lökväxt lyser upp mitt kala fönster från tidig november. Från Alla Helgon och bara kör framåt! Ingen idé att spara på krutet. I år blir det vita och mörkt sammets blodröda Benfica som får pryda min fönsterbänk. När vi närmar oss julafton då, och först då, är det läge för snitt amaryllisar. Vill du att de ska absolut bara blomma på julafton inte en sekund innan eller efter, KÖP SNITT! Ibland kändes det som att jag skulle lämna en julaftons blomgaranti på lökarna som jag sålde en gång för länge sedan som nu är igensandad. För livet är här och nu, vem bryr sig om de blommar i november december eller kanske till och med hela januari februari!! Vad kommer denna rigiditet ifrån? Det är väl härligt att någonting överhuvudtaget vill blomma i denna ack så gråa tid.

Det behövs en korg med skimmia i entrén och två amaryllisar i fönstret, helst tvättade, innan den lilla granen och julstjärnan gör sig besvär. Vågar knappt skriva det.. men jag har faktiskt köpt grå pappstjärnor… va?! är ru inte riktigt riktig!? Allt är ju grått ju sa ru! Hm hm hm jag vet men va f.n grått är ju flott:))

Allt gott! /Annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.