Okategoriserade

Höstvisa & Vandring

Det här var veckan då allt drog igång och hösten gläntade på sin dörr. Det var i den här veckan för 26 år sedan som jag gifte mig. Höstvisa och Mozart ljöd i Dalhems kyrka på Gotland även kallad ”katedralen på landet” och som faktiskt har en stjärna i Guide Michelins gröna bok över sevärdheter. Men det visste jag inte då. Med en tung brudbukett i handen, som idag skulle anses overkill men du ska då betänka att det var tidigt 90-tal och vi hade knappt tagit oss ut ur axelvaddarnas storhetstid, då i alla fulla fall så skred jag in i kyrksalen i en thaisidenklänning uppsydd för mig av en kollega till Gotländsk brudmarsch. Jag kommer än idag ihåg känslan av att få vara så drottninglik för en dag i vacker klänning, fixat hår och så förväntansfull.

Det här var också veckan då skolan startade och polisen gjorde sin årliga körkorts- och nykterhetskontroll utanför Norrbys. Och hemmavid hördes glassbilens trudelutt åter eka men nu genom den sensommarkvällen…

Ett annat hösttecken i denna vecka var Formex på Älvsjömässan. Vi letade möbler och belysning till kaféet och trädgården inför höstens anländande mörker.

I helgen toppade jag höstens intro med att gå 2 mil på Sörmlands leden. Med mig hade jag tre väninnor. Vi bodde hos den ena väninnan inne i Eskilstuna och tog oss i lördags morse med taxi till Bälgviken där vi startade vår vandring tillbaka mot Eskilstuna. Start 09.30.

Terrängen är otroligt varierande. Från djupa skogen till vandring mellan sädesfält. Ett fantastiskt sätt att umgås och få uppleva den sörmländska naturen på. Senaste vandringen vi gjorde tillsammans var helgen innan midsommar då gick vi till Skottvångs Gruva från Läggesta ena dagen, sov över för att sedan vandra en annan etapp tillbaka till Läggesta dagen därpå.

”Worth waiting for”

17.00 back in town;) En händelserik vecka kan jag väl summera det hela, nu är jag trött, tog nog lite ut mig där… två mil, hm… …”Kom trösta mig en smula, för nu är jag ganska trött, och med ens så förfärligt allena.”

Allt gott!

Annelie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.