Okategoriserade

Ååh rosor! Näpp näpp!

Kvinnan utbrister: -”åh vilka rosor sådana kan jag tänka mig…” -”Nä!” Kvinnan hinner knappt inte avsluta sin mening förrän mannen bryter av med ett snärtande ”Nä!” Som ett pistolskott borrar den hål i luften och lämnar ljudvågor som fortplantar sig ner till mig där jag sitter hukad över en skräphög att plocka upp.

Jag rätar på ryggen och tittar parets ryggar som precis har passerat mig där ute på grusgången på andra sidan roshäcken. Fortsätter med det jag håller på med men nu mer fundersam över det jag precis hört. Vem kan neka någon rosor? Absurt!

Pelargonium ’Mårbacka’
Artemisia

Häromkvällen tittade jag på dokumentären om Astrid Lindgren och jag är fascinerad över denna starka och begåvade kvinna. Fri från konventioner säger de som kände henne, gjorde som hon ville ha det och det trots tidens anda om vad som var passande för en kvinna, då. Vi har väl kommit lite längre än så? Nu för tiden? Och jag tänker: Varför inte ta saker i sina egna händer? Följa sitt sanna jag, välja det som är rätt och sedan stå för konsekvenserna. Att det kan vara så svårt att stå ut med andras ogillande…

Clematis ’Huldine’

Kvinnan och mannen har gått en lov runt trädgården och passerar mig på sin väg ut. -”Jag tror, säger kvinnan, ”du vet där ner vid… rosor skulle vara väldigt vackert.” Mannen hummande hörs på håll. Han vill inte göra jobbet! Så gör det du. Om inte någon vill åka med på ditt tåg så åk själv! Var din egen lokförare vetja! Många är de kvinnor som gått in och med drömmande röst uttryckt sin önskan inför sina män där männen gått tre steg bakom, ibland tysta, ibland med rappa nej! Få är de som samspelta entusiasmerat varandra till stordåd där hemma.

Allium ’Millenium’

Så snälla köp en spade och de där vackra rosorna som bara du kan älska och börja gräva, plantera, vattna och sätt dig ner och se dem växa. Medans du sitter där klappa dig själv på axeln för att från och med nu och för resten av ditt liv är du din egen lyckas smed. Jäpp jäpp!

Namaste!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.