Okategoriserade

Det finns inga dåliga väder? Eller?

När jag var liten hördes ofta -”men ta på dig ordentligt!” -”annars fryser du.” eller mer beskäftigt: – ”Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder.” Ja ja men de senaste dagarna har det varit väldigt lite av det där med att frysa. Senast i onsdags frös jag, av någon anledning som jag inte vet, sedan dess har jag, och säkert många med mig svettats ymnigt. Alla tycks ha flytt ner till olika vattenhål, för det har varit ganska tomt här i trädgården.

Frågan kvarstår dock: Vad är dåligt väder? Ur min synvinkel, just nu, så är det här varma torra vädret som varit den senaste veckan varit ”dåligt”. Det är bland arbetsammaste för mig med en trädgård som skall hållas tippitoppi. Sedan vill jag ju inte klaga över sådana triviala saker som väder, men jag kan nog i alla fulla fall konstatera att både mitt huvud och mina växter mår bättre i svalare temperaturer.

Om jag skulle befinna mig på ledighet då skulle de senaste dagarnas väder varit toppen! Inte särskilt dåligt. Så egentligen så finns det inga dåliga väder utan egentligen bara väder. Dåligt blir beroende på vilken situation jag befinner mig i. Då kommer det knepiga, hur jag förhåller mig till det, vädret när det inte stämmer med den situation jag befinner mig i? Irritation? Jämnmod? Hm kan ibland vara nog så knivigt…

Potagern har fått sin första odlingslåda, värmen till trots har jag stått och målat plankorna. Kommer bilder så småningom på det. Har plockat örter i dikeskanterna för torkning. Tänker mig olika arrangemang i höst/vinter. Vi får se… och så får vi se om det blir regn på tisdag? Hoppas!

Allt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.