Okategoriserade

Att vara kär i livet

… eller att kunna känna inre frid. Vi är många, ja kanske hela mänskligheten, som söker efter sanning, rättvisa och skönhet.

Jag lyssnar då och då på en del poddar. Högkänslighetspodden är en av dessa. Under en av mina långa promenader tidigt i våras när vintern fortfarande stod kvar i farstun och inte ville lämna, så lyssnade jag och fick tips om att ha ”att vara kär i livet” som mantra. I meditation, i det dagliga uppvaknandet, säga till sig själv att vara kär i livet. Då hörde jag bara men nu känner jag. Vad har hänt? Jo att ju mer jag är i nuet desto mer blir jag kär i livet. Toltekerna uttryckte att människan lever i en yttre dröm. Vi har med oss lärdomar från det att vi föds genom föräldrar skola trossamfund, lagar, levnadssätt, etcetera. Som gör att vi lever i en föreställning hur saker och ting är, vi föds med förmågan att lära oss drömma.

Jag läste i vintras ”Fyra grundstenar till ett bättre liv” av Don Miguel Ruiz. Han menar på att ”nittiofem procent av de uppfattningar vi har lagrade i sinnet är inget annat än lögner och att vi lider därför vi tror på allt detta”. ”Vi söker och söker, fastän allt redan finns inom oss. Det finns ingen sanning att upptäcka. Vart vi än vänder blicken är allt vi ser sanning, men på grund av de överenskommelser och trossatser vi har lagrade i sinnet har vi inte ögon för denna sanning.”

Så om jag kan släppa mitt sinne fritt, se saker för vad de är och lever i ett medvetet nu samt att jag medvetandegör vad folk säger och uttrycker sig och att då veta att allt är dennes egna uppfattning, dennes dröm om sakernas betydelse, dennes uppfattning om mig, ja om allt den har lärt sig och har faktiskt inget med mig att göra, då är jag fri! Då infinner sig sinnesro och jag är kär i livet! Fantastisk tanke eller hur?

Annars då? Jo tack det växer så det knakar och jag har fullt sjå att hänga med. Just nu snickras det odlingslådor och drivbänk som jag målar i Falu svart rödfärg. Blir supersnyggt! Tänkte få till potagern innan hösten tar vid. Ha min lilla plats för odling och redskap. Just nu så är platsen ingen vacker syn den måste göras vacker, då är jag där igen, all min strävan är för att skapa skönhet i vilken jag kan se sanning. Rättvisa? Vete fåglarna om det finns med här?! Men vad vet lilla jag?

Allt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.