Okategoriserade

Juni övergår till juli…

Juni har kommit till sin ände.

Verbena

Om juni innebar rensning av ogräs så är juli månaden för beskärning eller kort och gott klippning och frisering. Ju mer jag klipper desto snyggare blir det. Nu är jag då inte någon fan av att klippa hårt så vissa växter får bara en lättare frisering medan överblommade försommaralster klipps hårt tillbaka.

Rosa ’Valdemar’

Rosorna är magiska nu, ’Valdemar’ den smårosiga multifloran, kanadicken ’John Cabot’ intensivt röd, multifloran ’Veilchenblau’ violett med vita stänk i sitt…

’Veilchenblau’

I huvudgången har jag planterat floribundarosen ’Iceberg’ som en lång häck, den fullkomlig skummar över av vita blommoln. Hade en tanke om att klippa i den för att få en mer återhållsam häck, men du, inte klipper man i ett skummande blomhav!? Are you crazy?

’Iceberg’
Alchillea millefolium ’Cerise Queen’

För att inte tala om perennerna! Har aldrig sett de så snygga någonsin. Tätt tätt ihop, svajande i vinden. Nästan snyggast nu i sitt knoppstadium, när de olika bladstrukturer får tala som mest, just innan fyrverkeriet brakar loss.

Amsonia tabernaemontana ’Blue Ice’

Jag har ju en förkärlek till perenner och då synnerhet de högväxande stabila. Inser nu att jag behöver få plats med fler prydnadsgräs och fler torktåliga perenner, har faktiskt en plan för det men tiden är inte inne. Och det är så himla mycket blått?

Campanula persicifolia

Entréns utsida måste absolut få ett lyft, inte det minsta representativ i sitt nuläge, kan man lugnt säga, det orepresenterade stavas ogräs och åter ogräs. Där har jag tänkt en låg gråbladig vitblommande tok mot en strikt klippt tuja som bakgrund. Jag behöver lite större stenblock framför entrén där jag tänkte plantera några Calamagrostis ’Karl Foerster’ runt, ståtliga rör med vippor som böjer sig i gemensamhet i vinden. Planket ska krönas med en v-formad list som fylls med jord och torktåliga växter…. ja kära hjärtanes så mycket det är…

Solnedgång i västerhav

… men allt är ju bara en almanacka tid! Tänker att allt är bara ett långt varande mot någonting… Tiden blir det jag i nuet fyller den med som sedan ger mig små glimtar av lycka och tillfredsställelse.

Allt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.