Okategoriserade

Stad och Skog

Allt har en ände..

Jag har nått vägs ände, är nu åter hemma men jag tänkte ändå göra ett sista inlägg från årets roadtrip – ett avslut helt enkelt.

20190621
Göteborg visade sig kanske inte från sin bästa sida rent vädermässigt, ömsom regn ömsom sol, men där finns något som jag fullkomligt älskar och det är att gå omkring i Trädgårdsföreningens park. Här får verkligen min rossida sitt lystmäte. Nu runt midsommar är absolut bästa tiden för ett besök. Lite regn och kalla vindar till trots så lyckades jag ändå pricka in solen på midsommaraftonens förmiddag. Innan det drog ihop sig och regnet brakade loss.

Det är climbers, det är polyanther, det är gammaldags buskrosor, det är så mycket så jag blev nästan snurrig. Klimatet är ju så mer gynnsamt i Götet än hos mig i Stockholm, men vad fasen jag vill också ha!

Vita rosor är magiska – kommer tyvärr inte ihåg namnet på denna skönhet😉
Blomsterkornell in action!

Det är mycket mer än bara rosor i Trädgårdsföreningen så välkomponerat och så inspirerande.

Tamarix ´Pink Cascade’

20190622
Efter en kylslagen midsommarafton så checkade vi ut från Göteborg och började vår resa hemåt igen. Väl inne i den soldränkta Smålandsskogen tittade vi in hos den danske blomsterkonstnären Tage Andersen på Gunillaberg. Är väldans förtjust i hans, för mig, sagovärld. Väsensskild från allt annat jag upplevt. Jag har varit här förut och även i hans Galleri i Köpenhamn och känslan är densamma – jag rör mig runt på en teaterscen där allt känns mjukt och omhuldande. Jag kan i lugn och ro bara betrakta utan att bli uppjagad eller finna något oväntat obehagligt som dyker upp. Inte heller behöver jag lägga någon kraft i att tänka – vad menas med ditten och datten. Nej här är allt rofyllt och sinnligt. Det bräker från fårhagen, en konstig ko brölar, tio tuppar turas om att gala, och där går han Tage med stöd av sin långa käpp i knickers och ullstrumpor, mössan på och alldeles så solbränd. Väl bekomme!

Skönt häng hos Tage

Efteråt hämtade vi andan i Jönköping. Men nu slogs jag av hemlängtan. Har varit så orolig för min trädgård och avsaknaden av regn. Det regnade dock natten till midsommaraftonen och det blev nog räddningen för det såg så himla bra ut! Tack fina Felix för all vattning, du är bäst🙏💓

Allt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.