Okategoriserade

Slott & Trädgård

Äntligen! Hittade jag tid och möjlighet för ett besök på Läckö slott. Målet var såklart slottets köksträdgård som sköts utav trädgårdsmästaren Simon Irvine och hans medarbetare. För att invänta att  regnet skulle stilla sig tog jag en timmes guidad tur i slottets salar. Magnus  Gabriel De la Gardie levde här och styrde Sverige som statsminister i 14 år medan Karl XI växte upp.

Franska takmålningar
Drottning Kristina

Drottning Kristina hon som gav bort land och åter land som gåvor till sina vänner för att sedan abdikera och leva sitt liv i Rom… Alla har de gått i dessa salar.

Vackra saker i slottet

Regnet gjorde uppehåll precis när guidningen var slut dags för köksträdgården! Ord för denna upplevelse är för mig överflödiga. Här kommer en bildkavalkad av det goda i livet?I alla fall i mitt!

Efter denna underbara inspirerande timma i köksträdgården for vi till Spikens fiskehamn för en lunch och därefter till Hindens rev, landtungan ut i Vänern. Vänern låg alldeles blank, stilla och disig sol smekte sjön. Har nog aldrig hört så mycket fåglar och insekter. Slöt ögonen och bara lyssnade. Insekterna drog förbi mig som jetplan.

Resan går vidare…

Allt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.