Okategoriserade

Myrten och väntan

Myrtus communis – en favorit och utmaning att hålla vid liv

Myrtens sfäriska huvuden knycker häftigt på sina nackar när västan fullkomligt spiller över med sina krafter där den drar in över trädgården. Nyklippta och omplanterade väntar de på sin slutliga plats under sommaren. Jag har en plan… men jag ska bara först…? Det där bara är lite tungt arbete så jag måste invänta rätt tillfälle, då när kropp och tanke vaknar upp en morgon tillsammans. Tanken är där men inte kroppen, just nu. Att gå emot vore ett misstag. Detta har kommit till mig det senaste året, att inte kunna göra någonting, inte om det absolut nödvändigt, förstås. Älskar att vila och bida min tid! Kanske en naturlig del i att åldras, vad vet jag, det känns för mig som jag nu för tiden inväntar mer rätt tillfälle för saker och ting. – Äsch, inte så viktigt, kan vänta. Det finns liksom inte längre någon anledning att ”vara på” hela tiden. Det kan rent av vara ganska gött att hänga där i tampen, bakom båten, som andra styr. Ett mer otvunget sätt att förhålla mig till livet.

Vackra svalor från ELD-Garden

Jag väntar och väntar medan mörka moln hopar sig på himlen… Men det verkar vara en väntan förgäves, vart är regnet?! Oroväckande. Svalorna flyger högt. Hemma har jag en egen borrad brunn så förra sommaren vattnade jag inte alls utan jag lät allt bara vara. Det som dog det dog och nu får naturen åter ta plats i min ”trädgård”. Svårt att definiera vad det är, faktiskt, friserad natur? Nu i realtid börjar det luta åt ungefär liknande väder. Problemet är inte bara vattnet utan också orken att göra något när det blir för varmt, så jag har planer på att arbeta kvällstid den här sommaren om det nu blir så där varma dagar.
Bättre för mig och bättre för växterna som blir vattnade när solen har dalat.

Allium – älskar lika mycket knoppstadiet som den utslagna..

Allium lökarna har slagit ut, magnifikt har de tagit över scenen från tulpanerna. Nu är trädgården inne i nytt skede, försommar. Såg att Smörblomster och Lupiner slagit ut på ängarna där hemma.

Allium ’Purple Sensation’

Det går fort nu idag är det nationaldagen och snart är det midsommar. Beundrar varje kväll trädgårdens gröna grönska, som djupnar dag för dag i väntan på sensommar och höst…

Ha en fin nationaldag??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.